Koyu kavrulmuş, Türk Kahvesi kadar olmasa da, yeteri kadar ince çekilmiş İtalya’ya özgü bir kahve türüdür.
Latte, İtalyanca’da Süt anlamına gelmektedir. Asıl adı Caffe Latte Machiatodur. Espresso, buharla ısıtılmış kıvamlı süt dolu bir kupaya eklenir. Genellikle ince ve uzun bardakta servis edilir. İsteğe göre üzerine süt köpüğü ve tatlı krema eklenir.
Bardağın 1/3’ü tek ölçü espresso, 1/3’ü buharla ısıtılmış kıvamlı süt ile karıştırılır. Üzerlerine bardağın 1/3’ü hacminde kalın süt köpüğü yerleştirilir. Tarçın veya çikolata rendesi ile süslenir.
Türk kahvesi, daha çok Türk kültüründe önemli yere sahip Osmanlı İmparatorluğu’dan günümüze kadar gelmiş en eski kahve hazırlama ve pişirme metotlarındandır. Kendine has tadı, köpüğü, kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği ve geleneği vardır.
Türklere özgü bir çay pişirme ve sunma yöntemidir. Bu usulde, çay, iki parçadan oluşan bir çaydanlık kullanılarak yapılır. Türkiye’de bir çeşit siyah çay üretilmekte olup, Doğu Karadeniz kıyılarında yetişir. Bu çay türüne de halk arasında Türk çayı adı verilir.
Limonata, hiç kuşkusuz yazın en sevilen içeceği. Sıcak yaz günlerinde ferah tadıyla büyük küçük herkesi mest eden limonata, her yemeğin yanına çok yakışıyor. Ev yapımı limonatanın verdiği tadı ve keyfi ise başka bir mekanda yakalamak zor.
Doğal Portakal Suyu, kolesterole iyi gelir, kan basıncını ise azaltır. Bunun sonucunda kalp-damar problemleri de önlenmiş olur. Portakal, soğuk algınlığını önlemek için ideal olan C vitamini açısından da oldukça zengin bir kaynaktır.